Putin ar putea rămâne la Kremlin până în 2036. Deputații ruși au adoptat o lege care îi permite încă două mandate de președinte3Foto© observatornews.ro

Putin ar putea rămâne la Kremlin până în 2036. Deputații ruși au adoptat o lege care îi permite încă două mandate de președinte

, 5 știri, 109 vizualizări

Deputații ruși au adoptat miercuri o lege care îi permite lui Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate prezidențiale. Asta înseamnă că Putin are deschisă calea pentru o potențială rămânere a sa la Kremlin până în 2036, relatează AFP, citată de Agerpres.

Legea, concepută pentru a pune "legislația electorală în acord cu noile norme ale Constituției", conform site-ului camerei superioare a Parlamentului rus, vine după referendumul constituțional din vara lui 2020.

La referendumul de anul trecut a fost votat un amendament controversat care permite menținerea la putere a lui Putin, în vârstă de 68 de ani, în contextul în care el ar fi trebuit, teoretic, să se retragă la finalul mandatului său actual, în 2024.