Rachete israeliene au lovit aeroportul din Damasc
Foto: www.agerpres.ro

Rachete israeliene au lovit aeroportul din Damasc

10 știri, 99

Rachete israeliene au vizat sâmbătă aeroportul internațional din Damasc, declanșând răspunsul apărării antiaeriene siriene, a informat agenția oficială de presă Sana, potrivit AFP.

"Apărarea noastră antiaeriană a răspuns unui atac israelian cu rachete împotriva aeroportului internațional din Damasc și a doborât câteva rachete ostile", a declarat o sursă militară citată de Sana.

Agenția nu a precizat deocamdată dacă s-au înregistrat victime sau pagube, dar a difuzat o înregistrare video a unui sistem de apărare antiaeriană pe punctul de a fi declanșat.

Imaginile arată o mică explozie luminoasă în noapte deasupra orașului.

Un corespondent al agenției France Presse a auzit sâmbătă seară o explozie foarte puternică, urmată de altele mai mici.

Întrebată despre afirmațiile sirienilor, o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a afirmat: "Nu comentăm acest gen de informații".

La începutul lui septembrie, într-o rară confirmare a operațiunilor militare israeliene în Siria, un responsabil a afirmat că armata israeliană a efectuat circa 200 de lovituri în această țară în ultimele 18 luni, vizând în principal ținte iraniene.

Potrivit acestui responsabil israelian sub protecția anonimatului, aproximativ 800 de rachete și bombe au fost lansate în aceste lovituri.

Iranul, inamicul numărul unu al Israelului, este un aliat de bază al regimului Bashar Al-Assad în lupta acestuia împotriva r...

    Citește pe agerpres.ro