Radu Jude a câștigat Marele Premiu la Festivalul de la Karlovy Vary
Foto: www.libertatea.ro

Radu Jude a câștigat Marele Premiu la Festivalul de la Karlovy Vary

14 știri, 34

Filmul “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, regizat de Radu Jude, a primit Marele Premiu al Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary, în cadrul Galei care a avut loc în această seară. Este pentru prima dată când un film românesc câștigă Trofeul “Crystal Globe”.

Cel mai nou lungmetraj scris și regizat de Radu Jude, a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary. Filmul a fost inclus în competiția oficială a celei de-a 53-a ediții a prestigiosului eveniment care s-a desfășurat în Cehia, în perioada 29 iunie-7 iulie.

„Cred că un premiu spune mai multe despre cei care îl oferă decât despre cei care îl primesc”, a spus Radu Jude pe scena galei, la care a fost prezentă și producătoarea Ada Solomon.

Cel de-al 6-lea lungmetraj regizat de Radu Jude îi are în distribuție pe actorii Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Șerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Bogdan Cotleț.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” spune povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă.

“Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, a mai câștigat sâmbătă și premiul „Label Europa Cinemas”. Distincția a fost anunțată înaintea ceremoniei oficiale de decernare a premiilor, fiind decernată în afara regulamentului de juriul rețelei de cinematograf...

    Citește pe libertatea.ro