Radu Mazăre cere azil politic în Madagascar
Foto: adevarul.ro

Radu Mazăre cere azil politic în Madagascar

14 știri, 24

conform Digi 24, că acesta a depus o cerere de azil politic în Madagascar, iar statutul lui este acum de azilant temporar pe anul 2018.

IPJ Constanța a anunțat sâmbătă, 30 decembrie 2018, că Radu Mazăre, aflat sub control judiciar nu s-a prezentat la sediul poliției pentru a semna în graficul de prezență. Acesta a informat ofițerul de caz că se afla pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obține azil politic.

Radu Mazăre se afla sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de luare de mită (3 infracțiuni), abuz în serviciu și conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale). Alături de fostul primar, în dosar apare și omul de afaceri Sorin Strutinsky, acuzat de complicitate la luare de mită. Mita primită de către Mazăre în acest dosar, spun procurorii, ar fi de 8 milioane de euro și 8 milioane de lei pentru facilitarea emiterii unor documente și trucarea unor licitații.

Referitor la concesiunile pe care Radu Mazăre le are în Madagascar, acesta declara în fața instanței în anul 2016 că „acolo am găsit un amplasament cu potențial, cu un preț rezonabil, într-o zonă turistică, era la ocean- aproximativ 2 hectare. Am discutat cu Elan despre posibilitatea de a face o investiție acolo. Am convenit să o realizăm. Eu si Mihai am demarat discuțiile cu tribul care era proprietar despre teren când am revenit în Madagascar.

Am ...

    Citește pe adevarul.ro