Aproape o treime dintre tinerii americani, prea grași pentru a servi în armată
Foto: adevarul.ro

Aproape o treime dintre tinerii americani, prea grași pentru a servi în armată

7 știri, 11

Pentagonul întâmpină dificultăți în a recruta tineri americani din cauza excesului ponderal al acestora. Mai mult, chiar și printre cei înrolați figurează tot mai mulți supraponderali, ceea ce afectează eficacitatea de luptă, relatează AFP, potrivit 20minutes.fr.

„Astăzi, aproape o treime dintre tinerii americani sunt prea grași pentru a servi în forțele armate“, a declarat generalul în rezervă Samuel Ebbesen, prezentând în cursul acestei săptămâni un nou raport al grupului de reflecție „Council for a strong America“ cu privire la recrutarea în forțele terestre.

„Este esențial pentru securitatea noastră națională ca toți aceia care vor să-și servească țara să răspundă criteriilor de admisibilitate“, a adăugat el, vorbind despre raport, intitulat „Cu o sănătate precară și nepregătiți“, alături de directorul pentru recrutare al Pentagonului, generalul Frank Muth.

Conform unor date din 2015 ale Pentagonului, 71% dintre americanii cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani nu se califică pentru a servi în forțele armate din cauza excesului ponderal, a nivelului insuficient de educație, a trecutului infracțional sau a consumului de stupefiante. Dintre toți aceștia, aproape o treime (31%) sunt împiedicați de greutate.

Drept rezultat, pentru prima oară din 2005 încoace, armata terestră nu a putut înrola în acest an numărul dorit de tineri recruți, ci cu 6.500 mai puțini, conform gene...

Citește pe adevarul.ro