Raport: România, campioana modificărilor legislative din regiune pentru al patrulea an consecutiv. Aproape jumătate au afectat companiile
Foto: www.capital.ro

Raport: România, campioana modificărilor legislative din regiune pentru al patrulea an consecutiv. Aproape jumătate au afectat companiile

7 știri, 49

România se situează pentru al patrulea an consecutiv pe primul loc în topul modificărilor legislative din Centrul sau Estul Europei, cu 280 de lei adoptate din totalul de 1.040 legi adoptate în intervalul 1 august 2016 – 1 august 2017, potrivit raportului Grayling AcTrend 2017. Un procent de 45% dintre acestea au afectat direct companiile.

Pe locul al doilea se află Polonia, cu 220 de legi, în condițiile în care Polonia are o populație dublă și o economie de două ori mai mare. Ungaria se clasează pe poziția a treia, cu 200 de lei.

Raportul a fost elaborat în Bulgaria, Polonia, Cehia, România, Slovacia și Ungaria.

România se menține pentru al patrulea an consecutiv pe prima poziție, înregistrând o scădere față de anul trecut ușor peste media regiunii (6,3%). Față de perioada 2013/2014, numărul legilor adoptate în România a crescut cu 9%.

În România, din totalul de 280 de legi, peste jumătate (157) au avut impact asupra altor domenii decât cel al afacerilor: educație, cultură, social, administrație, justiție, etc.

Un număr de 123 legi au afectat direct companiile (circa 44%), iar aproape jumătate dintre acestea (50) au avut impact asupra mediului de afaceri în general (legi referitoare la bugetul statului, codul fiscal, concurență, achiziții publice, etc).

Spre exemplu, ultima modificare cu impact major asupra angajaților și companiilor este trecerea contribuțiilor de la angaj...

    Citește pe libertatea.ro