Răzvan Cuc semnează azi contractul pentru modernizarea liniei de cale ferată București Nord-Aeroportul Otopeni4Foto1Video© monitorizari.hotnews.ro

Răzvan Cuc semnează azi contractul pentru modernizarea liniei de cale ferată București Nord-Aeroportul Otopeni

, 20 știri, 8 vizualizări

Contractul privind proiectarea și execuția obiectivului de investiții ”Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Internațional Henri Coandă București”, un proiect în valoare de 398 milioane de lei, a fost semnat marți.

Ministrul a afirmat că „nu se pune problema finanțării, banii există” iar constructorul poate începe lucrările cât mai repede. Deși perioada de proiectare este de două luni, ministrul se așteaptă ca procedura să fie finalizată în maxim 3 săptămâni, întrucât constructorul a specificat că proiectul tehnic este gata și necesită doar avizarea și autorizația de construire din partea Ministerului Transporturilor.

Lucrarea va avea în total 3,95 kilometri și este împărțită în trei zone: teresamentul, care va avea 600 de metri, zona de urcare pe viaduct de 900 de metri și viaductul propriu-zis de 1.500 de metri. Proiectul include stația Otopeni și intereferează viitoarea construcție a unei linii de metrou.