Recomandări ale Comisiei Europene pentru România© economie.hotnews.ro

Recomandări ale Comisiei Europene pentru România

, 6 știri, 7 vizualizări

Aplicarea recomandărilor specifice ale Comisiei Europene din 2018 a înregistrat progrese limitate în România, au spus astăzi reprezentanți ai executivului comunitar, cu ocazia prezentării evoluției economico-financiare, în contextul Semestrului European și al Strategiei Europa 2020.

Cu toate acestea Comisia va continua să finațeze proiecte cheie pentru reforma administrației publice, a ANAF sau în sănătate, a precizat astăzi István Jakab, consilier economic la Reprezentanța Comisiei Europene în Romania.

"Comisia, prin intermediul diverselor instrumente, va continua să susțină eforturile României de a realiza reforme structurale necesare pentru dezvoltarea economică și creșterea coeziunii sociale. Serviciul de sprijin pentru reforme structurale din cadrul Comisiei oferă asistență tehnică personalizată și România are proiecte cu acest Serviciu pentru reforme în diverse domenii ca: Administrația Publică, ANAF, Sănătatea, serviciile sociale, educația sau sectorul financiar", a declarat István Jakab.