Reconstituirea moții lui George Floyd. Ofițerul a stat cu genunchiul pe gâtul lui timp de 8 minute și 46 de secunde© libertatea.ro

Reconstituirea moții lui George Floyd. Ofițerul a stat cu genunchiul pe gâtul lui timp de 8 minute și 46 de secunde

, 4 știri, 85 vizualizări

Pe 25 mai, polițiștii din Minneapolis l-au arestat pe George Floyd, un bărbat negru în vârstă de 46 de ani, după ce un angajat din Deli a sunat la 911, acuzându-l că a cumpărat țigarete cu o bacnotă falsificată de 20 de dolari. La șaptesprezece minute după ce prima mașină de poliție a ajuns la fața locului, Floyd era deja inconștient și sub genunchii celor trei ofițeri de poliție.

Combinând videoclipuri de la participanți și camerele de supraveghere, examinând documentele oficiale și consultând experții, The New York Times a reconstruit în detaliu minutele care au dus la moartea lui George Floyd.

Videoclipul îi arată pe ofițeri care au întreprins o serie de acțiuni care au încălcat politicile departamentului de poliție din Minneapolis și s-au dovedit a fi fatale, lăsându-l pe Floyd fără respirație, chiar dacă atât el cât și oamenii care au asistat la evenimnt au solicitat să inceteze.