Alcoolemie record pentru un biciclist care s-a accidentat. Era aproape de comă
Foto: stirileprotv.ro

Alcoolemie record pentru un biciclist care s-a accidentat. Era aproape de comă

9 știri, 13

Poliția România a anunțat pe pagina de Facebook a instituției un record de alcoolemie, stabilit de un biciclist din Dâmbovița. Bărbatul a fost depistat cu o alcoolemie de 4,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au oprit pe biciclist din Dâmbovița în timp ce se deplasa pe un drum public. Bărbatul a fost testat cu etilotestul și a fost depistat cu o alcoolemie de nu mai puțin de 4,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Pe lângă faptul că avea o alcoolemie la care mulți oameni ar fi deja în comă alcoolică, biciclistul nu era nici echipat corespunzător circulației pe timp de noapte, observarea lui de către șoferi fiind aproape imposibilă.

Poate el crede că a avut ghinion pentru ca a fost sancționat, însă norocul lui și al celorlalți participanți la trafic a fost că polițiștii l-au descoperit în timp util și toată lumea a ajuns în siguranță acasă”, au precizat reprezentanții Poliției Române, pe Facebook.

La finalul mesajului, polițiștii au adăugat un sfat pentru șoferi:,,Căldura cere hidratare, iar hidratarea se face cu apă.”

Biciclistul din Dâmbovița a fost aproape de a bate recordul stabilit de un angajat al Primăriei Iași care a fost prins cu o alcoolemie de 5,36 mg alcool în aerul expirat. Omul era atât de beat încât a fost pe punctul să lovească alt autoturism, iar apoi s-a oprit într-un șant. Oamenii care i-au sărit repede în ajutor au constatat că mașina mirosea...

    Citește pe libertatea.ro