Rectificarea bugetară, amânată pentru luni3Foto© agerpres.ro

Rectificarea bugetară, amânată pentru luni

, 22 știri, 9 vizualizări

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat, la finalul ședinței de Guvern, că rectificarea bugetară este programtă pentru a fi adoptată de Executiv luni, motivând amânarea față de data de 31 iulie de faptul că avizul CSAT a fost dat cu întârziere.

„31 iulie a fost termenul inițial propus pentru această rectificare. Ședința CSAT a fost puțin mai întârziată, nu comentez de ce, fapt pentru care s-a amânat implicit și data la care această rectificare va fi pe masa Guvernului. Ca dată este planificată data de 5 august, luni. Astăzi, cel târziu mâine dimineață la prima oră, o să punem pe site și rectificarea bugetară și ordonanța de măsuri pe care le-am propus spre discuție, analiză și Giuvernului, care se vor aproba la pachet”, a declarat ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

Legat de informația că Guvernul va tăia bani de la anumite ministere, ministrul Finanțelor a replicat: „Ministerul de Finanțe nu taie fonduri, pentru că nu avem acest atribut legal. Eventual poate fi discuția de relocări de fonduri dar fiecare ministru în parte va veni în fața dumneavoastră. Eu o să prezint chestiunile macro și după aceea colegii mei pe fiecare domeniu în parte vă va explica vizavi de fondurile pe care le au la dispoziție, stadiul de execuție al acestora”.