Redevențele plătite de companiile petroliere care activează în România, legate de cotația barilului de la bursa londoneză2Foto© wall-street.ro

Redevențele plătite de companiile petroliere care activează în România, legate de cotația barilului de la bursa londoneză

, 4 știri, 17 vizualizări

Potrivit unui ordin al președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), publicat vineri în Monitorul Oficial, companiile care extrag țiței din România vor plăti la bugetul de stat redevențe în funcție de cotația barilului Brent de pe Bursa din Londra.

Se consideră țiței de referință, cu caracteristici fizico-chimice și condiții de calitate și de piață asemănătoare tipurilor de țiței din producția internă, sortimentul Brent.

Anul trecut, cotațiile țițeiului Brent au avut o medie de 71,06 dolari pe barili.

Conform ordinului, titularii acordurilor petroliere vor calcula lunar redevența datorată statului, prin aplicarea cotelor procentuale convenite prin acordul petrolier la producția brută de petrol realizată. Redevența va fi predată trimestrial, până la data de 20 a primei luni a trimestrului următor.