Refuzul lui Iohannis privind revocarea Laurei Codruța Kovesi ajunge la CCR. Judecătorii decid dacă a existat conflict instituțional Președinte-Guvern

Refuzul lui Iohannis privind revocarea Laurei Codruța Kovesi ajunge la CCR. Judecătorii decid dacă a existat conflict instituțional Președinte-Guvern

24 știri, 22

Curtea Constituțională judecă, joi 10 mai, conflictul constituțional dintre Guvern și Președinte privind refuzul lui Klaus Iohannis de a o revoca pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Premierul Viorica Dăncilă a semnat și aprobat pe 23 aprilie forma sesizării la Curtea Constituțională, iar judecătorii au dat termen până pe 3 mai Executivului să își prezinte punctul de vedere.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, declara, după ce președintele a respins cererea de revocare a șefei DNA, pe 16 aprilie, că ministerul pe care îl conduce va sesiza CCR cu privire la refuzul președintelui.

„Motivele de revocare nu au fost de natură să mă convingă. Nu voi da curs propunerii ministrului Justiției de revocare a doamnei Kövesi, procuror șef al DNA”, a anunțat Iohannis, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Tudorel Toader consideră că șeful statului ”nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate de procurorul șef al DNA”.

Ministrul Justiției preciza că în sesizarea către Curtea Constituțională va fi și o parte din raportul prezentat de șeful statului referitor la refuzul de a o revoca din funcție pe șefa DNA.

”Nu există niciun temei pentru atacarea deciziei în cazul Kovesi la CCR, legea îmi spune expres că eu pot să fiu de acord sau nu”, spunea șeful statului, comentând anunțul ministrului Justiției că a...

    Citește pe libertatea.ro