Regizorul Tudor Giurgiu, audiat ca martor la DNA6Foto1Video© stirileprotv.ro

Regizorul Tudor Giurgiu, audiat ca martor la DNA

, 6 știri, 12 vizualizări

Printre ei și Tudor Giurgiu, care a fost chemat să explice faptul că filmele sale finanțate de stat chiar există și, mai mult, au fost și premiate.

Nu doar Tudor Giurgiu, ci și soția acestuia au trecut pe la DNA, în calitate de martori, într-o anchetă iscată în uma unei sesizări făcută de corpul de control al guvernului în urmă cu mai mulți ani, o anchetă ce vizează o pretinsă lipsa de reacție a conducerii CNC în ceea ce privește respectarea unor clauze contractuale, atunci când a fost vorba despre finanțarea, de la bugetul de stat, a unor producții cinematografice. Formalități care nu confirmă însă nici existența unor fraude și nici inexistența acestor filme.

„Procurorii anticorupție bănuiesc că doresc să vadă dacă acuzația de abuz în serviciu a conducerii CNC din acea vreme, mă refer la anii 2010 - 2012, e validă sau nu, în condițiile în care există niște prevederi în lege, sunt niște chestiuni extrem de tehnice care spun că realizarea unor filme trebuia făcută în termen de 2 ani de la semnarea contractelor de credit și predarea efectivă a filmelor la termen de 6 luni după semnarea contactelor”, a declarat Tudor Giurgiu, la ieșirea de la DNA.