Renate Weber, despre petițiile primite de Avocatul Poporului împotriva măștii și a termoscanării© rfi.ro

Renate Weber, despre petițiile primite de Avocatul Poporului împotriva măștii și a termoscanării

, 7 știri, 70 vizualizări

Ce au scris oamenii în petiții? "Se plâng de faptul că măsura obligativității purtării măștii de protecție este neconstituțională,  că li se încarcă drepturile. Sunt plângeri formulate în general și fiecare plângere, în parte, sigur că da, va fi luată, analizată, le vom răspunde oamenilor.

Plângerile sunt în general pe toate aceste măsuri constrângătoare, dar, de data aceasta,  oamenii trebuie să înțeleagă că atât timp cât aceste măsuri au fost impuse, printr-un ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului de Interne, pe baza legii, e adevărat, dar printr-un ordin comun, oamenii au posibilitatea să atace aceste măsuri în instanță atunci când consideră că ele au vătămat un interes, pentru că în instanță se poate ataca un act administrativ cum este un asemenea ordin", spune la RFI, Renate Weber, Avocatul Poporului.

Ce se va întâmpla cu elevii și studenții care nu vor intra la examene în cazul în care, în ziua examinării, vor avea temperatura ceva mai ridicată decât limita de 37,3 grade impusă pentru a le fi permis accesul în școală?