Republica Moldova: Parlamentul dispune de o lună pentru a învesti noul guvern,în caz contrar riscă să fie dizolvat© agerpres.ro

Republica Moldova: Parlamentul dispune de o lună pentru a învesti noul guvern,în caz contrar riscă să fie dizolvat

, 4 știri, 6 vizualizări

Parlamentul Republicii MoldovaMoldovaMoldova are la dispoziție aproximativ o lună pentru a învesti noul guvern, în caz contrar riscând să fie dizolvat, în timp ce negocierile dintre principalele partide parlamentare trenează, iar președintele Igor Dodon ia în calcul tot mai probabil scenariul alegerilor anticipate, comentează vineri Radio Chișinău.

Scenariul cel mai probabil în actuala situație sunt alegerile parlamentare anticipate, întrucât partidele nu pot găsi un numitor comun, a afirmat joi seara Igor Dodon la un post de televiziune apropiat Partidului Socialiștilor (PS). El a reiterat că PS examinează doar posibilitatea unei alianțe cu Blocul ACUM (Partidul Acțiune și Solidaritate /PAS/ plus Partidul Platforma Demnitate și Adevăr /PPDA/) și exclude aproape complet eventuale negocieri cu Partidul Democrat (PD).

Igor Dodon a afirmat că dacă se va ajunge la alegeri anticipate, acestea, cel mai probabil, vor avea loc în luna octombrie, iar cele locale vor fi organizate în 2020.