Reuters: Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Stat Islamic, aproape cu certitudine încă în viață - oficial kurd

Reuters: Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Stat Islamic, aproape cu certitudine încă în viață - oficial kurd

11 știri, 17

"Baghdadi este în mod sigur în viață. Nu este mort. Avem informații că este în viață. Credem în proporție de 99% că este în viață", a declarat Lahur Talabany într-un interviu pentru Reuters.

Oficialul kurd a precizat că liderul SI s-ar ascunde în regiunea de la sud de orașul sirian Raqqa.

"Nu uitați că rădăcinile lui se întind până în vremurile prezenței al-Qaida în Irak. Se ascundea de serviciile de securitate. Știe ce face", a adăugat Talabany.

În pofida pierderilor teritoriale importante suferite de organizația teroristă, militanții Stat Islamic își schimbă tacticile așă că ar putea dura încă trei sau patru ani până la eliminarea organizației, a explicat oficialul kurd.

Talabany a avertizat că Stat Islamic se va transforma într-o mișcare de insurgență și va fi un fel de al-Qaida pe "steroizi".

La mijlocul lunii iunie, Ministerul Apărării de la Moscova a comunicat că, potrivit informațiilor preliminare, Abu Bakr al-Baghdadi s-ar număra printre membrii rețelei teroriste care au decedat în urma unui raid aerian rus în Siria, care a avut loc la finalul lunii mai.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis la începutul lunii iulie că este în posesia unor informații care confirmă decesul lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul rețelei Stat Islamic.

Decesul lui Baghdadi a fost anunțat de mai multe ori în ultimii ani, însă, de-a lungul timpului, Observatorul Sirian ...

    Citește pe mediafax.ro