Revocare Kovesi. Tudorel Toader: Nu ministrul revocă!

Revocare Kovesi. Tudorel Toader: Nu ministrul revocă!

18 știri, 99

"Este o decizie pe care am luat-o. Este o decizie pe care urmează să o formalizez în limitele competențelor mele legale", a declarat Toader, întrebat cu privire la o posibilă revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

Toader a subliniat însă că nu ministrul Justiției face revocarea din funcție.

"Nu ministrul Justiției revocă, el cel mult propune, de revocat a fost președintele, îl întrebați pe dânsul", a arătat Toader.

Întrebat dacă anul acesta va fi liniște în ceea ce privește justiția, el a răspuns: "Liniștea ne-o facem noi. Viața are dinamica ei - și viața socială, și viața dumneavoastră, și a mea personală, și a fiecăruia dintre noi. Viața juridică are, la rândul ei, o altă dinamică, trebuie să credem cu toții, să sperăm că mergem pe calea cea bună".

După controlul efectuat anul trecut de Inspecția Judiciară la DNA, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că el este cel care va formula concluzia raportului întocmit după verificări, adăugând că, în condițiile în care opiniile membrilor comisiei de control au fost împărțite, lui îi revine rolul de "a înclina balanța" către o concluzie finală, relatează Agerpres.

    Citește pe dcnews.ro