Consilierii de probațiune amenință cu greva generală. Joi, un protest de două ore
Foto: www.business24.ro

Consilierii de probațiune amenință cu greva generală. Joi, un protest de două ore

8 știri, 12

Consilierii de probațiune din București și județele Arad, Brașov, Mureș, Sibiu, Suceava, Telorman, Timiș și Vâlcea sunt în grevă de avertisment joi, în intervalul orar 10:00 – 12:00, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să declanșeze greva generală dacă revendicările lor nu vor fi soluționate urgent de conducerea Direcției Naționale de Probațiune, respectiv a Ministerului Justiției, potrivit unui comunicat de presă.

Conform comunicatului, pe perioada celor două ore în care se vor afla în grevă de avertisment, consilierii de probațiune din București se vor afla în fața sediului Serviciului de Probațiune București.

Angajații altor 15 servicii de probațiune din județele Iași, Harghita, Sălaj, Dolj, Neamț, Gorj, Vrancea, Călărași, Bistrița-Năsăud, Vaslui, Prahova, Bihor, Cluj, Dâmbovița și Buzău susțin, de asemenea, revendicările formulate de consilierii aflați în grevă, optând deocamdată pentru alte forme de protest.

Cele trei revendicări principale ale angajaților din sistemul de probațiune:

1. Plata drepturilor salariale restante izvorâte din tratamentul discriminatoriu al conducerii MJ în raport cu ceilalți angajați din familia ocupațională, recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și irevocabile. Aceste drepturi salariale au fost recunoscute oficial și de DNP, respectiv MJ, însă nu au fost achitate până în prezent, invocându-se lipsa sumelor de bani necesare la...

    Citește pe cotidianul.ro