Risc major pentru oprirea metroului, după Revelion23Foto1Video© a1.ro

Risc major pentru oprirea metroului, după Revelion

, 36 știri, 13 vizualizări

„Riscul ca metroul să nu mai circule după Revelion este unul major, deoarece contractul de mentenanță expiră la 31 decembrie și suntem în discuții cu conducerea Metrorex pentru a găsi soluțiile aplicabile, singurul lucru blocant, din punctul meu de vedere, fiind plata restanțelor care datează de un an și se ridică acum la 150 de milioane de lei”, a declarat, miercuri după amiaza, directorul general Alstom Transport România, Gabriel Stanciu, într-o întâlnire cu jurnaliștii.

„Prima noastră preocupare este ca serviciul public să nu fie afectat, motiv pentru care ne-am manifestat toată disponibilitatea pentru a găsi împreună cu Metrorex orice soluție care să permită continuarea fără perturbări a traficului de metrou din București. În acest sens, suntem în discuții cu Metrorex pentru a identifica soluții și eu sper din toată inima că le vom și găsi. Problema în discuție este plata restanțelor, care ajung pe la vreo 150 de milioane de lei la ora la care vorbim. S-au strâns datorii pe un an de zile din servicii de mentenanță”, a precizat Stanciu.

„Încă nu au propus niciun grafic de eșalonare. Din câte înțeleg, în curs se află o procedură de mărire de capital la Metrorex. E la aprobat undeva pe traseu, nu aș ști să vă spun unde și nici nu e treaba noastră ca prestator, însă sper din toată inima ca procedura să izbutească, pentru că nu este vorba doar despre plata datoriilor restante la noi, ci înțeleg că mai sunt și alte contracte implicate”, a adăugat el.