RISE Project: Alina Bica și-a făcut firmă în Costa Rica
Foto: adevarul.ro

RISE Project: Alina Bica și-a făcut firmă în Costa Rica

6 știri, 52

Alina Bica și-a făcut firmă în Costa Rica. Fostul procuror antimafia a intrat în afaceri cu oameni condamnați sau anchetați în România pentru fraudă și corupție, dezvăluie ziariștii de la RISE Project.

„În urmă cu trei săptămâni, patru români au înregistrat în Costa Rica firma ASP Centroamerica Sociedad Anonima. Scopul declarat al societății comerciale: prestări servicii, import-export, agricultură și creșterea animalelor. Toți patru sunt sau au fost implicați în scandaluri de corupție în România. Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, este trezorierul companiei în timp ce soțul ei, Mircea Octavian Bica, și el trimis în judecată în România într-un dosar de fraudă instrumentat chiar de către DIICOT, este unul dintre acționari”, scriu ziariștii RISE Project.

Călin Silviu Pop, om de afaceri condamnat definitiv, în 2013, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și executare de lucrări miniere fără licență, este și el unul dintre acționarii firmei din Costa Rica. Al patrulea român implicat în firma ASP Centroamerica Sociedad Anonima este Mihai Rădulescu, nimeni altul decât fostul director general al Electrica Serv SA.

    Citește pe cotidianul.ro