Robbie Williams, acuzat că ”și-a vândut sufletul dictatorului Putin” după concertul din deschiderea Cupei Mondiale

Robbie Williams, acuzat că ”și-a vândut sufletul dictatorului Putin” după concertul din deschiderea Cupei Mondiale

19 știri, 54

Robbie Williams a fost acuzat că ”și-a vândut sufletul dictatorului Putin” după concertul din deschiderea Cupei Mondiale. Criticii Kremlinului susțin că artistul britanic l-a ajutat pe liderul de la Moscova să de-a o lovitură de imagine uriașă, scrie The Guardian.

Celebrul cântăreț britanic a cântat, joi după-amiază, în deschiderea Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, înainte de meciul dintre Rusia și Arabia Saudită.

Criticii lui Vladimir Putin au dezaprobat decizia lui Robbie Williams de a cânta în Rusia și l-au îndemnat în repetate rânduri în ultimele zile să urmeze modelul familiei regale și a miniștrilor guvernului de la Londra și să nu participe la eveniment în semn de protest împotriva presupusei implicări a Rusiei în otrăvirea lui Serghei Skripal cu un agent neurotoxic.

Șeful campaniei Magnitsky care luptă pentru independența justiției, Bill Browder, a scris pe Twitter că: “Există multe modalități de a face bani, dar de vânzare sufletul unui dictator nu ar trebui să fie una dintre ele. Să-ți fie rușine, Robbie Williams. Acest mesaj este în numele lui Serghei Magnitsky, Boris Nemtsov, Anna Politkovskaya, Natalia Estimirova, victimele zborului MH17 și a celor 10.000 de soldați ucraineni uciși”.

“Este surprinzător și dezamăgitor să aflăm că artist britanic atât de mare, precum Robbie Williams, care a fost un aliat al campaniilor pentru drepturile omului și comunita...

    Citește pe libertatea.ro