Robert Cazanciuc: ”Klaus Iohannis va răspunde în fața alegătorilor”
Foto: www.money.ro

Robert Cazanciuc: ”Klaus Iohannis va răspunde în fața alegătorilor”

7 știri, 21

El a susținut că oricare dintre instituțiile prevăzute în Constituție ar putea face sesizarea la Curtea Constituțională privind existența unui conflict de natură constituțională, însă Guvernul are avantajul de a avea Ministerul Justiției în structura sa, cu "cel mai potrivit om să evalueze și litera, și spiritul legii".

"Președintele va răspunde în fața alegătorilor de această decizie. Este o decizie politică asumată de președintele României pe o propunere fundamentată bine, spun eu, de ministrul Justiției. Faptul că președintele a avut altă opinie este responsabilitatea domniei sale, dar ministrul Justiției a argumentat destul de bine această solicitare. Evenimentele ulterioare au întârit argumentele ministrului Justiției", a afirmat Cazanciuc.

Potrivit acestuia, este o procedură în curs de derulare în momentul de față.

"Domnul Toader a anunțat că va ataca această decizie la CCR. Aici intrăm pe tărâmul juridic, unde lucrurile sunt mai complicate uneori. Avem un text de lege care vorbește de o anumită procedură, dar avem și decizii ale CCR care arată că trebuie interpretat textul legii în spiritul Constituției și, din acest punct de vedere, președintele României are în momentul de față mai degrabă un rol formal decât un rol decizional", a adăugat Cazanciuc.

El a precizat că textul de lege prevede că președintele României este la sfârșitul procedurii, dar spiritul legii arată...

    Citește pe stirileprotv.ro