Roger Federer, învins în sferturile turneului de la Wimbledon de Kevin Anderson
Foto: www.onlinesport.ro

Roger Federer, învins în sferturile turneului de la Wimbledon de Kevin Anderson

7 știri, 16

Tenismanul elvețian Roger Federer, deținătorul trofeului, a fost eliminat miercuri în semifinale la Wimbledon de sud-africanul Kevin Anderson, 2-6, 6-7 (5-7), 7-5, 6-4, 13-11, după un meci de 4 ore și 17 minute, informează Agerpres.

Federer, 36 de ani, numărul 2 mondial, în cursa pentru cucerirea celui de-al nouălea trofeu la Londra, părea aproape de victorie după ce s-a impus în primele două seturi, ajungând la 34 de seturi consecutive câștigate la Wimbledon. Anderson a reușit să salveze o minge de meci.

Elvețianul, victorios în 20 de turnee de Mare Șlem, ultimul fiind Openul Australiei, în ianuarie, nu mai pierduse înainte de semifinale la Wimbledon din 2013, când a fost învins în turul 2 de ucraineanul Serghei Stahovski.

Anderson, locul 8 mondial, care are 32 de ani, va juca în semifinale cu învingătorul dintre canadianul Milos Raonic (32 ATP) și americanul John Isner (10).

În cealaltă semifinală, sârbul Novak Djokovic (21 ATP) va întâlni câștigătorul meciului dintre actualul N.1 mondial, spaniolul Rafael Nadal, și argentinianul Juan Martin Del Potro (4).

Poate te interesează și Novak Djokovic, în semifinale la Wimbledon

    Citește pe libertatea.ro