Roger Federer se întoarce după un an de pauză! Va juca la Doha© sport.hotnews.ro

Roger Federer se întoarce după un an de pauză! Va juca la Doha

, 4 știri, 71 vizualizări

Campionul elvețian a anunțat, într-un interviu pentru postul de radio SRF, că se va întoarce în turnee la începutul lunii martie, în concursul ATP 250 de la Doha. Roger va fi absentat la acea dată 13 luni din competiții, cel mai recent el evoluând la Australian Open 2020, unde a pierdut în semifinale la Novak Djokovic.

„M-am gândit mult la când și unde să revin. Australia era cam devreme din cauza genunchiului”, a explicat el, adăugând că ”am vrut să reiau meciurile într-un turneu mai mic, la care să nu fiu în plin focus și să am mai puțin stres”. Federer a suportat anul trecut două operații la genunchi, iar acum vrea să vadă cum îi reacționează corpul la efortul de pe teren. De asemenea, intenționează să includă în programul din 2021 și un turneu pe zgură, pe lângă reperele clare, Halle, Wimbledon, Jocurile Olimpice și US Open.

Ce îl face să meargă mai departe, la cei 39 de ani ai săi? „Îmi place să joc tenis ca mod de viață. În lunile anterioare am făcut multă recuperare și antrenamente de întărire a mușchilor. A trebuit să trec prin asta, dar nu m-a deranjat”, a dezvăluit jucătorul care are 20 de titluri de Mare Șlem, la fel ca Rafael Nadal. Ambiția a rămas intactă. „Vreau să sărbătoresc din nou victorii mari. Iar pentru asta sunt pregătit să străbat drumul cel lung și greu”, a subliniat Federer.