Român silit să locuiască în trenurile de marfă britanice. Mihai Călinescu a pierdut tot după ce și-a rupt piciorul2Foto© a1.ro

Român silit să locuiască în trenurile de marfă britanice. Mihai Călinescu a pierdut tot după ce și-a rupt piciorul

, 5 știri, 50 vizualizări

Mihai Călinescu, 29 de ani, a ajuns în Marea Britanie în 2015 și a avut trei locuri de muncă, printre care și la Amazon, potrivit birminghammail.co.uk. Autoritățile britanice i-au transmis că nu este eligibil pentru a primi ajutor de șomaj, astfel că tânărul a trebuit să-și părăsească apartamentul din Birmingham unde stătea cu chirie. De atunci, trăiește în trenurile de marfă și pe platformele din rețeaua de căi ferate din West Midlands.

„Am sărit din tren în tren începând din Birmingham și mai apoi în toată regiunea“, a declarat tânărul. „Era singurul loc unde puteam dormi și unde era cald. La sfârșitul zilei coboram și dormeam pe peron până când trenurile începeau din nou să circule. Am făcut așa timp de trei zile“, a mai spus acesta.

Miahi Călinescu mai spune că atunci când și-a rupt piciorul nu a fost eligibil să primească concediu medical plătit, astfel că și-a părăsit slujba în speranța că va fi eligibil să primească unele beneficii financiare până când va fi din nou capabil să lucreze.