România, a doua medalie de aur la Jocurile Europene de la Minsk. Chirilă și Mihalachi au câștigat cursa de canoe-2 pe 1000 m2Foto© agerpres.ro

România, a doua medalie de aur la Jocurile Europene de la Minsk. Chirilă și Mihalachi au câștigat cursa de canoe-2 pe 1000 m

, 7 știri, 12 vizualizări

Imnul României s-a auzit astăzi pentru a doua oară la Minsk grație canoiștilor Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă. Ei s-au impus pe canalul Zaslavl în dauna bărcilor din Ucraina, Rusia, Germania, Polonia, Cehia, Belarus, Italia și Ungaria.

Combinând experiența lui Victor Mihalachi, 30 de ani campion mondial și olimpic, și elanul tineresc a lui Cătălin Chirilă, 20 de ani, dublul tricolor a reușit să domine cursa . La primul punct de cronometraj barca României a fost a doua în spatele Ucrainei, apoi la următoarele trei a trecut de fiecare dată prima grație efortului titanic depus de Victor și Cătălin.

Distanța de 1000 de metri este una olimpică, iar biletele pentru JO se vor împărți în cea mai mare parte la Campionatele Mondiale, care vor avea loc între 21 și 25 august la Szeged. Pentru că anul acesta de desfășoară JE la Minsk, forul european de kaiac-canoe a decis să nu mai organizeze și Campionate Europene.