Romania a fost exclusa de la Cupa Mondiala de rugby
Foto: www.bzi.ro

Romania a fost exclusa de la Cupa Mondiala de rugby

21 știri, 27

Echipa nationala a Romaniei a fost exclusa de la Cupa Mondiala din 2019, conform unei decizii a Federatiei Internationale de Rugby.

Decizia poate fi atacata cu apel in cel mult 14 zile si vine dupa ce echipa Romaniei a folosit un sportiv fara drept de joc.

Problemele noastre pleaca de la faptul ca l-am folosit in preliminarii pe jucatorul Sione Faka'osilea, care in trecut a reprezentat Tonga. Situatia acestuia era incerta, dar forul nostru a considerat ca acesta eligibil, dupa o corespondenta externa.

Federatia Internationala a hotarat astfel sa pierdem cate 5 puncte din fiecare meci disputat in preliminarii, ceea ce a dus la excluderea Romaniei de la Cupa Mondiala.

Intr-o prima reactie, Federatia Romana de Rugby a anuntat ca va contesta decizia luata de Comisiei de Solutionare a Disputelor din cadrul federatiei internationale.

"Federatia Romana de Rugby nu poate accepta o decizie in care echipele care incalca regulamentele cu buna stiinta sau din ignoranta sunt tratate identic cu cele care respecta toti pasii procedurali indicati, mai ales in contextul in care aceasta hotarare neaga un drept competitional castigat pe teren de jucatorii echipei nationale, construit cu migala si efort in ani de zile. Seria de participari neintrerupte la Cupa Mondiala de Rugby nu trebuie sa fie incheiata de o atare decizie.

Comisia de Solutionare a Disputelor a constatat lipsa unei baze de dat...

    Citește pe bzi.ro