România a obținut două medalii de aur și patru medalii de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori2Foto© hotnews.ro

România a obținut două medalii de aur și patru medalii de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori

, 5 știri, 13 vizualizări

„Două medalii de aur și patru medalii de argint: palmaresul echipei României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2019. Lotul olimpic de matematică al României și-a trecut în palmares 6 medalii (două medalii de aur și patru medalii de argint) la a XXXVI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori (Chișinău, 30 aprilie - 5 mai)”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Ministerul Educației Naționale.

Potrivit sursei citate, medaliați cu aur și anul trecut, la Belgrad, Edis Memiș (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța) și Leon-Roland Bălan-Tribus (Liceul Internațional de Informatică din București) și-au reeditat performanțele, obținând premii de același calibru.

„Medaliile de argint au fost adjudecate de Sergiu-Ionuț Novac (Colegiul Național „C. Brediceanu” din Lugoj) - laureat cu argint în 2018, Darius-Cristian Lazea (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare), Sebastian Mihai Șimon (Liceul Internațional de Informatică din București) și Dragoș Crișan (Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca)”, e arată în comunicatul MEN.