România a obținut primele două medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European3Foto© sport.hotnews.ro

România a obținut primele două medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European

, 8 știri, 19 vizualizări

Luptătoarele Georgiana Antuca și Ana Maria Pârvu au reușit să cucerească primele două medalii, de aur și de argint, pentru România, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, organizat la Baku.

Medalia de aur a fost câștigată de Georgiana Antuca, la categoria de 46 de kilograme, după ce a învins-o în finală pe luptătoarea azeră Shirinova Gultakin. Colega de lot a medaliatei cu aur, Ana Maria Pârvu a cucerit medalia de argint, pierzând în finala cu luptătoarea turcă, Emine Cakmak. Secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, George Boroi, a declarat, înaintea competiției de la Baku, faptul că obiectivul sportivilor este de a obține cel puțin 8 medalii.

”Obiectivul propus de către federațiile care vor avea sportivi la Baku este de a obține în jur de 8-10 medalii. Eu zic că e un obiectiv realist, sperăm să îl depășim, mai ales că la această ediție s-a înregistrat un număr record de participanți. Vom fi prezenți și cu două echipe naționale, cele feminine de handbal și de volei”, a declarat Boroi. La Festivalul Olimpic al Tineretului European, participă sportivi cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, aceștia înfruntându-se la atletism, ciclism, gimnastică artistică, natație, lupte, handbal, volei, judo și tenis.