România are 3 bărci calificate la Tokyo! Rezultate din prima zi a semifinalelor Campionatului Mondial din Austria10Foto© gsp.ro

România are 3 bărci calificate la Tokyo! Rezultate din prima zi a semifinalelor Campionatului Mondial din Austria

, 24 știri, 8 vizualizări

Prima zi a semifinalelor la Campionatul Mondial de la Linz (Austria) a adus României rezultatele contate de stafful „tricolor” la plecarea din țară. Trei bărci au prins marea finală și au obținut implicit biletul pentru Tokyo 2020. Alte două bărci vor mai avea emoții în finale pentru a ajunge la Jocurile Olimpice.

Cele mai mari emoții le-au dat antrenorilor, în semifinale, dublele campioane mondiale Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc. Cele două nu au avut deloc un start bun, ci mai degrabă unul modest. La jumătatea cursei erau pe ultimul loc în prima semifinală, dar avansul adversarelor nu era de nerecuperat.

Olandezele și britanicele au mers însă ca un metronom și româncelor le mai rămânea să ajungă măcar pe locul 3. Au depășit barca Africii de Sud până la 1.500 de metri și au început apoi bătălia cu americancele și italiencele. Le-a ieșit perfect, prinzând astfel locul în finală. Au trecut și emoțiile calificării la JO, acolo unde primele 7 echipaje aveau biletul garantat.