România cere ajutor internațional în situația românului răpit în Libia
Foto: evz.ro

România cere ajutor internațional în situația românului răpit în Libia

12 știri, 16

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că România cere ajutor internațional în situația românului răpit în Libia. Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile centrale și locale libiene pentru găsirea românului răpit în Libia și, totodată, a fost solicitat sprijinul partenerilor internaționali ai României, se arată într-un comunicat de presă transmis, marți, de MAE.

„În contextul eforturilor susținute la nivelul MAE în sprijinul cetățeanului român semnalat ca fiind răpit pe teritoriul Libiei, menționăm că Celula de criză interinstituțională convocată de ministrul Afacerilor Externe și-a continuat activitatea. În cursul zilei de 16 iulie 2018 a avut loc, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, o nouă reuniune destinată evaluării celor mai recente informații privind situația cetățeanului român”, transmite MAE.

În cadrul reuniunii, reprezentanții instituțiilor care fac parte din Celula de criză au analizat diverse scenarii de evoluție a cazului și acțiunile posibile pentru soluționarea situației cetățeanului român.

În același context, marți dimineață, conducerea MAE a avut o întrevedere cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Libiei la București, pentru coordonarea demersurilor de soluționare a situației.

De asemenea, Celula de criză este în permanență în contact cu reprezentanții companiei angajatoare și ...

    Citește pe libertatea.ro