România, pe locul 3 în Top 500 companii din Europa Centrală și de Est4Foto© romaniatv.net

România, pe locul 3 în Top 500 companii din Europa Centrală și de Est

, 7 știri, 6 vizualizări

"Evoluția economiei românești a fost una dinamică din punct de vedere al consumului. Vedem că avem în sectorul comerțului un număr important de jucători. Această creștere semnificativă a consumului a ajutat companiile din acest top să crească. Avem acolo foarte mulți jucători din zona de retail. De asemenea, avem în sectorul de automotive jucători importanți. Vedem că Ford are cea mai expansivă evoluție din întreg topul. Ca o concluzie, expansiunea consumului este principalul motor, 70% din creșterea PIB-ului din România, se bazează pe aceasta evoluție", a declarat Eugen Anicescu.

Conform ediției din acest an topului, realizată pe baza rezultatelor companiilor din 2018, România se clasează pe locul 3 în Top 500 CEE, cu 61 de companii, în creștere de la 56. Pe primul loc în top de află Polonia, cu 175 de companii și pe locul 2 Ungaria cu 71 de companii.

În ceea ce privește România, cifra de afaceri agregată este de 69,46 miliarde de euro, în creștere cu 14,3%, a patra după Cehia, pe care a detronat-o ca număr. România are una dintre cele mai mici cifre de afaceri medii 1,139 miliarde de euro.