România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin Under-192Foto© romanialibera.ro

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin Under-19

, 5 știri, 35 vizualizări

Naționala feminină de tineret a învins Suedia cu 30-20 (18-6), într-un meci din Grupa D a Campionatului European de la Gyor sub 19 ani. În urma acestui rezultat, tricolorele s-au calificat în Main Round (grupa valorică 1-8), indiferent de rezultatul ultimului joc cu Norvegia, programat duminică.

Generația 2000-2001 a avut o revanșă de luat în fața Suediei, după ce a fost eliminată anul trecut în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Atunci, România a avut calificarea în mână, dar a prins o repriză secundă în care nu i-a ieșit absolut nimic și a cedat cu 22-20. De asemenea, nordicele câștigaseră un meci de pregătire în urmă cu 2 săptămâni cu 21-18.

De aceată dată, tricolorele au fost la conducere din primul minut și până în ultimul. După 10 minute, România conducea cu 6-0, deși a avut inclusiv o dublă inferioritate. Mai mult, după 17 minute s-a desprins la 10-0, un rezultat mai rar întâlnit chiar și la acest nivel. Suedia a venit totuși la Euro după ce anul trecut s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial U18. Diana Ciucă a apărat formidabil, fiind învinsă pentru prima dată abia în minutul 19.