România - Suedia | Un italian este arbitrul partidei cruciale pentru naționala lui Contra6Foto© agerpres.ro

România - Suedia | Un italian este arbitrul partidei cruciale pentru naționala lui Contra

, 14 știri, 20 vizualizări

Arbitrul italian Daniele Orsato va conduce meciul dintre naționalele de fotbal ale României și Suediei, care va avea loc vineri, de la ora 21:45, pe Arena Națională din București, în Grupa F a EURO 2020, potrivit site-ului FRF. Arbitri asistenți vor fi Lorenzo Manganelli și Fabiano Pretti, iar al patrulea oficial a fost delegat Michael Fabbri.

Observatorul de arbitri provine din Slovacia, Marian Ruzbarsky. Daniele Orsato, care va împlini în această lună 44 de ani, este arbitru FIFA din 2010. Orsato este un obișnuit al echipelor românești și al Arenei Naționale. În 2012, italianul a arbitrat finala Cupei României dintre Dinamo și Rapid, câștigată de ''câini'' cu 1-0.

În decembrie 2012, a oficiat la victoria de senzație a echipei CFR Cluj pe Old Trafford, 1-0 cu Manchester United în Liga Campionilor. În 2014, a condus partida Petrolul - Dinamo Zagreb 1-3, la Ploiești, în preliminariile Europa League. În august 2016 a revenit pe Arena Națională pentru meciul FCSB - Manchester City 0-5, din play-off-ul Ligii Campionilor.