România - Ungaria 28 - 27. Meci de infarct la Campionatul Mondial! Cristina Neagu ne-a calificat la ultima aruncare12Foto© a1.ro

România - Ungaria 28 - 27. Meci de infarct la Campionatul Mondial! Cristina Neagu ne-a calificat la ultima aruncare

, 23 știri, 27 vizualizări

La primul ei turneu final, în Franța, la Mondialul din 2007, Cristina Neagu a trăit o nouă întoarcere incredibilă. În „sferturi”, condusă la pauză de Franța cu 14-8, România a câștigat în prelungiri 34-31.

Cristina Neagu avea 19 ani când a făcut pasul în naționala mare, la primul ei turneu final. Se întâmpla la Campionatul Mondial din Franța 2007. Echipa pregătită atunci de Gheorghe Tadici și Dumitru Muși a trecut de faza grupelor (era un format diferit) și a întâlnit în sferturile de finală naționala gazdă, Franța!

În Paris Bercy, în fața a 14.000 de spectatori, Franța a bătut pas de defilare în prima repriză, intrând la cabine cu 14-8! În partea a doua, Tadici a aruncat-o în luptă pe Neagu. Și puștoaica nu l-a dezamăgit. Avea să marcheze de 8 ori în acel meci. România a avut o revenire senzațională, și a trimis meciul în prelungiri, după ce a câștigat a doua repriză cu 16-10! În prelungiri, Huțupan, Vărzaru, Lecușanu, Brădeanu și celelalte "tricolore" aveau să se impună cu 34-31 și să ducă România în semifinale.