România va primi de la Comisia Europeană peste 34 de milioane euro pentru a combate pesta porcină, care afectează 18 județe5Foto© euractiv.ro

România va primi de la Comisia Europeană peste 34 de milioane euro pentru a combate pesta porcină, care afectează 18 județe

, 11 știri, 53 vizualizări

Comisia Europeană a decis să acorde României un grant în valoare de 34.278.750 euro pentru rambursarea costurilor de combatere a pestei porcine africane în România. Decizia CE (SANTE/EM/AH 2018/ASF/RO) privind contribuția UE reprezintă rambursarea a 75% din costurile eligibile pe care România le-a angajat pentru măsurile de urgență în cazul pestei porcine africane, începând cu 18 iunie 2018”, a declarat Petre Daea, pentru Agerpres.

El menționat că valoarea costurilor eligibile estimate de CE pe care România le-a angajat în 2018 pentru măsurile de urgență, în urma datelor transmise de autoritățile române, se ridică la 45,705 milioane de euro, iar grantul reprezintă 75% din aceste sume.

„Valoarea costurilor estimate de către CE este de 45,705 milioane de euro, în urma datelor transmise de noi, iar 75% din această sumă o primim de la Uniunea Europeană. Banii vor veni în scurt timp și se vor da prin Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA)”, a mai spus șeful MADR.