România vrea să cumpere rachete americane Patriot
Foto: www.antena3.ro

România vrea să cumpere rachete americane Patriot

28 știri, 50

România vrea să cumpere rachete americane Patriot. Anunțul a fost făcut, joi, de Șeful Statului Major, generalul Nicolae Ciucă, într-o conferință de presă organizată la Smârdan, unde este în desfășurare un exercițiu militar comun româno-american. Această achiziție se va face în cadrul proiectului de înzestrare a armatei, potrivit Digi24.ro.

Anul trecut, sistemul antiaerian Patriot a ajuns în România, unde a fost folosit la exercițiile militare comune cu armata americană ce au avut loc la Capul Midia. A fost pentru prima dată când un astfel de ansamblu de rachete a ajuns în țara noastră.

100 de militari americani staționați în Germania au primit atunci ordin să mute cu trenul un sistem antiaerian de tip Patriot din Germania în România. Aceștia au avut la dispoziție 72 de ore pentru a muta rachetele Patriot în țara noastră.

Sistemul Patriot, adus în România, este dotat cu rachete de ultimă generație construite, în special, împotriva celor balistice. Fiecare are o greutate de 350 de kilograme, poate să se deplaseze cu o viteză de 5000 de kilometri pe oră, are o rază de acțiune de 20 de kilometri și poate să atingă o altitudine de 24 de mii de metri. Patriot este dotat si cu un radar complex care poate să detecteze în timp record o rachetă trasă de inamic și să reacționeze la amenințare în doar câteva secunde

Sistemul Patriot adus în România era dotat cu rachete de ultimă genera...

    Citește pe libertatea.ro