Românii care sosesc în Beliga trebuie să intre în carantină© wall-street.ro

Românii care sosesc în Beliga trebuie să intre în carantină

, 5 știri, 84 vizualizări

Orice persoană, rezidentă sau nerezidentă, care sosește în Regatul Belgiei după o ședere de cel puțin 48 de ore într-o zonă roșie, inclusiv România, trebuie să intre în carantină la domiciliu sau într-o altă locație declarată de către persoana în cauză, iar această măsură se poate încheia numai după efectuarea, în a șaptea zi de carantină, a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, a informat Ministerul Afacerilor Externe, potrivit AGERPRES.

Măsura care a intrat în vigoare la data de 31 decembrie 2020 va rămâne în vigoare cel puțin până la data de 15 ianuarie 2021.

Totodată, conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, persoanele rezidente în Regatul Belgiei care se întorc dintr-o zonă roșie unde au stat mai mult de 48 de ore trebuie să efectueze două teste moleculare tip PCR, respectiv în prima zi și în a șaptea zi de carantină. Începând cu data de 2 ianuarie 2021, aceste persoane vor recepționa un mesaj tip SMS după întoarcerea pe teritoriul belgian, care le va permite să se prezinte la un centru de testare.