Românii din Diaspora părăsesc țara. Trafic crescut la vamă© adevarul.ro

Românii din Diaspora părăsesc țara. Trafic crescut la vamă

, 6 știri, 15 vizualizări

Prin punctele de trecere a frontierei au trecut în ultimele 24 de ore aproximativ 430.900 persoane, cetățeni români și străini, dintre care 256.200 au fost pe sensul de ieșire din țară, precum și aproximativ 105.100 mijloace de transport, fiind înregistrată o creștere cu aproximativ 60% față de valoarea medie zilnică a traficului în luna august, informează IPTF duminică.

La frontiera cu Ungaria s-au prezentat aproximativ 170.000 de persoane și 50.000 de mijloace de transport, cel mai tranzitat fiind PTF Nădlac II Autostradă, prin care în ultimele 24 de ore au trecut aproximativ 93.000 de persoane și peste 25.000 de mijloace de transport.

Astfel, având în vedere că valorile de trafic cele mai mari sunt înregistrate în PTF Nădlac II, polițiștii recomandă utilizarea și a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internațional de la granița de vest. De exemplu, în apropierea PTF Nădlac Autostradă se află Punctul vechi de Trecere a Frontierei Nădlac. De asemenea, pe raza județului Arad mai funcționează în regim non-stop PTF Turnu și Vărșand iar în județul Bihor, pe lângă PTF Borș, sunt deschise permanent PTF Salonta și Valea lui Mihai.