Românii din diaspora se strâng în Piața Victoriei pentru protestul anunțat pe rețelele de socializare
Foto: jurnalul.antena3.ro

Românii din diaspora se strâng în Piața Victoriei pentru protestul anunțat pe rețelele de socializare

13 știri, 36

"Diaspora acasă" este genericul sub care românii aflați în străinătate se vor strânge vineri, în Piața Victoriei din Capitală, la un protest anunțat pe rețelele de socializare.

Pe comunitățile de Facebook au fost create, în ultimele săptămâni, mai multe evenimente publice pentru data de 10 august, în București, la care și-au exprimat intenția de a participa români din afara granițelor și nu numai.

Autoritățile au luat în calcul participarea unui număr mare de persoane la mitingul de vineri, context în care au fost luate măsuri pentru desfășurarea evenimentului în condiții de siguranță.

Cu o zi înaintea manifestației din fața sediului Guvernului, șeful Serviciului de comunicare din Jandarmeria Română, Marius Militaru, i-a îndemnat pe participanții la protest să se delimiteze de incitările la violență care au apărut în spațiul public.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, le-a cerut participanților să nu împiedice forțele de ordine să își exercite activitatea în situația în care aceștia vor interveni în cazul unor violențe. El a spus că dispozitivul de jandarmi de la protestul de vineri va fi dimensionat în mod gradual, în funcție de numărul de participanți care vor fi prezenți.

Inițial, la Comisia de avizare a cererilor de organizare și desfășurare a adunărilor publice, din care fac parte reprezentanți de la Prefectura Capitalei, Dire...

    Citește pe jurnalul.antena3.ro