Românii pot achita online, de astăzi, și taxele pentru permisul auto, certificatul de înmatriculare și autorizația de circulație provizorie5Foto© romaniatv.net

Românii pot achita online, de astăzi, și taxele pentru permisul auto, certificatul de înmatriculare și autorizația de circulație provizorie

, 5 știri, 28 vizualizări

Toate aceste plăți pot fi făcute prin ghișeul virtual, rapid, sigur, fără cozi sau comisioane, începând de joi. Adăugarea acestor servicii în platforma administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) este rezultatul interconectării sistemelor informatice ale Direcției Regim Permise Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) și ale Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

„Accesibilitatea este un factor esențial în procesul de digitalizare a serviciilor publice. De la crearea Autorității pentru Digitalizarea României, peste 50 de noi tipuri de servicii publice au fost integrate în platforma www.ghiseul.ro, fiind accesibile la un click distanță.

Astăzi, am făcut încă un pas către interoperabilitatea instituțiilor publice. Dar eforturile echipei ADR pot fi încununate de succes doar dacă acționăm împreună.