Românii tratează răceala și durerile în gât cu antibiotice luate la sfatul cunoștințelor sau la recomandările de pe Internet4Foto© wwwb.agerpres.ro

Românii tratează răceala și durerile în gât cu antibiotice luate la sfatul cunoștințelor sau la recomandările de pe Internet

, 6 știri, 16 vizualizări

Mai grav decât atât, spun rezultatele, 30% dintre aceștia nu s-au prezentat la un consult medical înainte, iar o treime dintre ei s-a informat cu privire la ce antibiotice să aleagă de pe Internet sau de la cunoștințe și familie.

Specialiștii susțin că, atunci cand vorbim despre răceala comună și durerea în gât, medicamentele simptomatice sunt soluția eficientă și potrivită. De exemplu, pentru durere în gât sunt recomandate pastilele de supt sau sprayurile pentru gât, iar pentru alte simptome, cum sunt durerea de cap, de urechi și febră se recomandă medicamente antiinflamatoare, administrate pe cale orală sau medicamente pentru desfundat nasul.

Reprezentanții Societatății Române de Rinologie și ai Societații Române de Medicina Familiei atrag atenția că răceala și gripa sunt cauzate de virusuri, iar acestea nu răspund la tratamentul cu antibiotice. Consecințele unui consum iresponsabil includ boală prelungită, toxicitate crescută, sechele în urma bolii și, cel mai grav, crearea de bacterii rezistente la antibiotice și imposibilitatea de a mai trata anumite infecții.