Românul care ar putea să devină primarul orașului german Görlitz îl înfruntă în turul doi pe candidatul AfD12Foto© romanialibera.ro

Românul care ar putea să devină primarul orașului german Görlitz îl înfruntă în turul doi pe candidatul AfD

, 24 știri, 32 vizualizări

Candidatul Uniunii Creștin-Democrate (CDU) pentru postul de primar al orașului german Goerlitz, landul Saxonia, Octavian Ursu, un muzician originar din România, îl înfruntă duminică în turul al doilea de scrutin pe candidatul partidului Alternativa pentru GermaniaGermaniaGermania (AfD - considerat de extremă dreapta), fostul polițist Sebastian Wippel.

În primul tur, desfășurat în urmă cu trei săptămâni, reprezentantul AfD a câștigat 36,4% din voturi, în timp ce candidatul creștin-democraților cancelarului Angela Merkel a câștigat 30,3% din sufragii. Octavian Ursu a plecat din România în 1990. Deși s-a clasat pe primul lor, Wippel a ratat obținerea unei majorități absolute.

El ar putea face istorie devenind primul politician AfD care să ocupe cea mai înaltă funcție într-o primărie din Germania, scrie dpa. Alegerile de duminică sunt văzute ca un test al preferințelor electoratului pentru alegerile regionale din Saxonia care vor avea loc pe 1 septembrie.