Rudi Garcia, favorit să preia conducerea tehnică a echipei Olympique Lyon2Foto© romanialibera.ro

Rudi Garcia, favorit să preia conducerea tehnică a echipei Olympique Lyon

, 5 știri, 16 vizualizări

Rudi Garcia, în vârstă de 55 de ani, îl înlocuiește pe brazilianul Sylvinho, demis în urma rezultatelor mult sub așteptări. Sylvinho a preluat-o în iunie pe Lyon, care a început în forță noua stagiune, 3-0 cu Monaco și 6-0 cu Angers, însă apoi a înregistrat o serie de șapte meciuri fără victorie în campionat (patru înfrângeri, trei egaluri).

OL este doar pe poziția a 14-a a clasamentului, cu 9 puncte. În Liga Campionilor, Olympique a izbutit un egal acasă cu Zenit Sankt Petersburg (1-1) și o victorie în deplasare cu RB Leipzig (2-0), rezultate ce-i permit să spere la o calificare în optimile de finală. Garcia a pregătit-o ultima oară pe Olympique Marseille (2016-2019), cu care a atins finala Europa League în 2018. El a fost ales cel mai bun tehnician din campionatul Franței în 2011, an în care a realizat eventul cu Lille.

Între 2013 și 2016, Garcia a antrenat-o pe AS Roma, cu care în primul sezon a încheiat pe locul 2 Serie A. OL va juca sâmbătă împotriva lui Dijon, una din fostele echipe ale lui Garcia. Tătărușanu nu a jucat niciun minut într-un meci oficial la Lyon, unde a venit în această vară de la altă grupare din Hexagon, FC Nantes, informează Agerpres.