Rusia cere Statelor Unite să distrugă scutul antirachetă de la Deveselu22Foto© bzi.ro

Rusia cere Statelor Unite să distrugă scutul antirachetă de la Deveselu

, 45 știri, 81 vizualizări

"Ministerul Apărării al Federației Ruse propune părții americane ca în perioada dinainte de expirarea Tratatului INF să ia măsurile necesare pentru revenirea la respectarea strictă a Tratatului INF prin distrugerea lansatoarelor universale Mk-41 desfășurate la sol, dezvoltate pentru lansarea rachetelor de croazieră Tomahawk, a rachetelor-țintă, similare în privința caracteristicilor cu rachetele balistice cu raza medie și scurtă de acțiune, distrugerea dronelor de atac care, după caracteristicile lor, cad sub incidența termenului de 'rachetă de croazieră terestra', conform INF", a anunțat purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul maior Igor Konașenkov, citat de TASS.

"Atașatul militar de la Ambasada SUA din Moscova a fost invitat la Ministerul rus al Apărării pentru a i se transmite o notă" în acest sens, conform sursei menționate.

Rusia a suspendat Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) în weekend, după ce Washingtonul a anunțat că se va retrage în șase luni, dacă Rusia revine asupra încălcării pactului. Moscova neagă încălcarea tratatului.