Rusia intenționează să-l dea pe Plahotniuc în urmărire internațională, susține noul ministru de Interne din Moldova5Foto© euractiv.ro

Rusia intenționează să-l dea pe Plahotniuc în urmărire internațională, susține noul ministru de Interne din Moldova

, 11 știri, 32 vizualizări

Vice-premierul Republicii MoldovaMoldovaMoldova, a declarat într-un interviu pentru Deutsche Welle că vicepremierul Rusiei, Dimitrii Kozak, i-a confirmat că Vladimir Plahotniuc este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională.

"Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională, deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova. Despre bani este vorba, despre banii pe care rușii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alții. Vom afla și vom spune și oamenilor despre ce este vorba", a declarat Andrei Năstase, potrivit sursei citate.

Liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, a plecat pentu câteva zile din țară să-și vadă familia, se arată înr-un comunicat de presă publicat pe site-ul PD.