Rusia, interzisă la Jocurile Olimpice din 2018!
Foto: www.realitatea.net

Rusia, interzisă la Jocurile Olimpice din 2018!

27 știri, 24

Sportivii ruși au fost interziși la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang 2018, a anunțat, marți, Comitetul Internațional Olimpic, conform BBC.

Decizia vine ca urmare a scandalului de dopaj în masă în care este implicată Rusia, iar atleții care pot dovedi că nu au probleme cu dopingul vor avea șansa de a participa la Olimpiada din postura de sportivi independenți, sub drapel neutru. De asemenea, niciun oficial rus nu a fost acreditat la Jocurile Olimpice găzduite de Coreea de Sud.

Sub conducerea președintelui Thomas Bach, reprezentanții Comitetului Olimpic Internațional s-au întrunit, marți, la Lausanne, pentru a lua decizia în ceea ce privește participarea Rusiei la ediția 2018 a Jocurilor Olimpice de iarnă, de la Pyeongchang.

Decizia are la bază o investigație purtată, timp de 16 luni, de Samuel Schmid, fost președinte al Elveției, potrivit BBC. Obiectivul anchetei a fost acela de a stabili dacă Guvernul și instituțiile statului s-au implicat într-adevăr în acțiuni planificate de dopaj pentru ediția din 2014, găzduită de Sochi. Rusia a negat vehement acuzațiile, însă doar în ultima lună, 25 de sportivi ruși au fost suspendați pentru violarea prevederilor anti-doping.

11 sportivi prezenți pe podium la Sochi au fost suspendați retroactiv și au pierdut medaliile câștigate, astfel încât Rusia a părăsit primul loc în clasamentul final pe medalii, ba mai mult a coborât de...

    Citește pe prosport.ro