Rusia desfășoară noi rachete S-400 în Crimeea
Foto: adevarul.ro

Rusia desfășoară noi rachete S-400 în Crimeea

8 știri, 49

Rusia își întărește prezența în Crimeea, regiune în care a desfășurat o nouă divizie de rachete sol-aer S-400. Aceasta decizie marchează o nouă escaladare a tensiunilor militare din regiune, după ce Moscova a anexat peninsula, notează Reuters.

Rusia a anunțat că este nevoită să ia măsuri pentru asigurarea securității teritoriului său, deoarece la frontiera ruso-ucraineană continuă acțiuni probvocatoarea. Afirmația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, atunci când a fost întrebat despre instalarea unor noi unități de sisteme antiaeriene S-400 în Crimeea.

„Acțiunile provocatoare, activitatea de sabotaj continuă la granița ruso-ucraineană în zona Crimeii. De aceea adoptarea tuturor măsurilor necesare de către Rusia pentru a asigura securitatea teritoriului său nu trebuie să fie percepută drept o amenințare pentru cineva”, a afirmat recent, Dmitri Peskov.

În primăvara anului trecut, Rusia a desfășurat o primă divizie de rachete sol-aer S-400 în Crimeea, în apropierea orașului Fedosia. Acum, noua divizie va fi instalată în apropiere de orașul Sevastopol pentur a controla spațiul din zona frontierei cu Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că acest sistem de apărare poate doborî ținte aflate la o distanță de 400 de kilometri și rachete balistice pe o rază de 60 de kilometri.

Noua manevră a Rusiei vine după ce Statele Unite au anunțat, în decembrie, că inten...

    Citește pe libertatea.ro