Rusia, muncitori din Coreea de Nord. Sancțiuni ONU
Foto: www.dcnews.ro

Rusia, muncitori din Coreea de Nord. Sancțiuni ONU

11 știri, 13

Alexander Matsegora, ambasadorul Rusiei în Coreea de Nord, a declarat vineri că Moscova nu a încălcat sancțiunile ONU ce restricționează angajarea de lucrători din Coreea de Nord și nici nu a adus noi lucrători nord-coreeni în țară, a anunțat Interfax, relatează Reuters.

Potrivit ediției de joi a Wall Street Journal (WSJ), Rusia permite intrarea a mii de noi lucrători nord-coreeni în țară și acordă noi permise de muncă, ceea ce ar fi o încălcare a unor sancțiuni ONU. Orice permis de muncă eliberat pentru lucrători nord-coreeni în Rusia este pentru cei deja stabiliți în țară și care au fost angajați în baza unor contracte vechi, a precizat ambasadorul Alexander Matsegora citat de Interfax.

Peste 10.000 de noi lucrători nord-coreeni s-au înregistrat în Rusia din septembrie, potrivit ziarului american, care citează date ale Ministerului rus de Interne. Acțiunea Rusiei ar putea încălca sancțiunile ONU de a reduce fluxurile de numerar către Coreea de Nord și a pune presiune asupra Phenianului pentru a renunța la armele nucleare, a relatat WSJ, citând oficiali americani. Datele Ministerului Muncii obținute de WSJ arată că cel puțin 700 de noi permise de muncă au fost emise pentru nord-coreeni în Rusia în acest an, scrie cotidianul.

Interdicția prezenței muncitorilor face parte dintr-o gamă mai largă de sancțiuni ce vizează eliminarea unui venit important pentru regimul lui Kim Jon...

    Citește pe dcnews.ro